Naslovna AKTUELNO Hamza Čajić u BiH i Lukavac donosi još jednu medalju

Hamza Čajić u BiH i Lukavac donosi još jednu medalju


Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Aalborgu ima medalju, a laureat je Hamza Čajić, koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji mladjih seniora -84 kg, i tako u svoju kolekciju dodao četvrtu pojedinačnu medalju sa evropskih prvenstava, ovoga puta u mlađim seniorima.

 

Ovo je jedina medalja za BiH na ovom takmičenju.

 

“U tri dana imali smo nevjerovatnih osam prilika, odnosno borbi za medalju. Maler nas je pratio od početka. U konacnici EP smo završili sa četiri plasmana na peto mjesto, nekoliko sedmih mjesta i bronzanom medaljom koja sija kao zlatna.

 

Hamza je u prvom kolu demolirao višestrukog osvajača svjetkih i evropskih medalja, reprezentativca Ukrajine, koji je ujedno bio i favorit grupe, rezultatom 9:0. U drugom kolu također ubjedljiv protiv Engleza 9:1, što je ujedno i jedini poen na ovom EP koji je Hamza izgubio. U trećem kolu, pri neriješenom rezultatu 0:0, gubi na sudijsku odluku 3:2 od starog rivala iz Makedonije, dakle za jednu zastavicu, iako je veći dio meca bio aktivniji, te nam nije jasna ovakva odluka, ali šta je tu je. U repasazu također ubjedljiv protiv prvaka Holandije sa 5:0, i u borbi za treće mjesto i ovu veliku medalju, bijedi reprezentativca Škotske sa 2:0.

 

Iako smo EP završili sa jednom medaljom, osam izborenih prilika, osam borbi za medalju je zlata vrijedna povratna informacija! Malo neke stvari još da posložimo u Karate savezu, iako ove prilike mogu biti medalje”, poručio je ponosni trener Željko Zombra.

 

(RTV Lukavac)