Naslovna AKTUELNO Humanitarna akcija za pomoć migrantima organizovana u Lukavcu

Humanitarna akcija za pomoć migrantima organizovana u Lukavcu

Humanitarna organizacija „Merhamet“  pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem pružanja pomoći migrantima koji u sve većem broju stižu u našu zemlju. Ova  akcija provodi se i u Lukavcu i trajat će do do 10. novembra a pravna i fizička lica se pozivaju da učestvuju u ovoj akciji donacijom odjeće, obuće, prehrambenih i drugih artikala.

 

Jedan od problema sa kojim se trenutno susreće i naša zemlja jeste migrantska kriza. Svakoga dana stotine migranta uđe i prođe kroz Bosnu i Hercegovinu. Većina njih je siromašna, bez mnogo odjeće, obuće i hrane i osnovnih potrepština za život. Baš zbog toga, humanitarna organizacija „Merhamet“ u cijeloj državi organizuje humantiranu akciju za pomoć migrantima. Ova akcija provodi se i u Lukavcu. 

Sve  donacije koje građani prikupe mogu dostaviti u prostorije Bagremika gdje je trenutno smješten Merhamet svakog  radnog dana  u terminu od 10,00 do 12,00 sati  ili istu predati u ekspres  restoran Narodne kuhinje „Imaret“u Tuzli. Paralelno sa ovom aktivnošću lukavački Merhamet  realizira  i projekat kućne njege starih i iznemoglih lica.

 

I dok je  lukavački „Merhamet“  kroz realizaciju niza  projekata pomaganja drugima opravdao svoju ulogu  postojanja i sam je već duži period  suočen sa problemom neadekvatnog  prostora i loših uslova u kojima rade. Opširnije u video prilogu Subhije Sivčević!