Naslovna Istaknuto I ove godine u okviru Sajma „LIST“ 2021. bit će upriličen Festival...

I ove godine u okviru Sajma „LIST“ 2021. bit će upriličen Festival hrane i pića „BOSANSKA SOFRA“


Događaj koji svake godine u okviru Sajma „LIST“ izazove najveću pažnju javnosti i ima ogromnu posjećenost svakako je Festival hrane i pića „BOSANSKA SOFRA“.

 

 

Prezentacija najljepše „BOSANSKE SOFRE“ i ove godine obilovat će tradicionalnim slanim i slatkim delicijama koje će po staroj, tradicionalnoj recepturi spremati udruženja žena širom BiH.

 

 

Festival hrane i pića „BOSANSKA SOFRA“ će se održati u okviru 19. Međunarodnog sajma turizma i ekologije „LIST“ u Lukavcu na dan otvaranja 16.09.2021.god.

 

Svrha manifestacije je njegovanje autohtone bosanskohercegovačke kuhinje, a u cilju očuvanja od zaborava ovog neprocjenjivog domaćeg blaga.

 

 

Festival je takmičarskog karaktera i učesnici se prijavljuju u navedene kategorije u kojima predstavljaju samo jedno jelo za ocjenu. Sva ostala jela su revijalnog karaktera.

 

 

Žiri iz Udruženja kuhara BiH će ocijeniti sve učesnike po grupama jela, proglasiti najbolje jelo iz svake grupe i na kraju proglasiti ukupnog pobjednika.

 

 

 

Za Udruženja žena koja su uredno registrovana organizator je kao i prethodnih godina obezbijedio dio sredstava za nabavku namirnica.