Naslovna Istaknuto Info servis (14.01.2022.)

Info servis (14.01.2022.)

J.P. ”Rad” Lukavac : Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja J.P. ”Rad” Lukavac danas je uredno. Također, vrše se redovni obilasci i pregledi pumpnih stanica i rezervoara, kao i zamjene vodomjera.

Trenutno se rade aktivnosti na otklanjanjau kvara u ulici Lukavačkih brigada 5.

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

 

Poslovi po nalogu Općine Lukavac.

 

 

Isporuka i distribucija toplotne energije za danas je uredna, a svakodnevno se vrši obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica. Korisnici toplotne energije, dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju, a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

 

 

S obzirom da je za dane: 01.12.2021. i 02.12.2021. godine  od strane Termoelektrane  Tuzla isporučena toplotna energija lošijeg kvaliteta pravovremeno smo obavijestili korisnike naših usluga da će račun za navedene dane  biti umanjen.

 

Na računima za decembar 2021.godine izvršili smo obračun potrošnje toplotne energije na način da je umjesto umanjenja u iznosu od 50% za 01.12.2021 i 50% za 02.12.2021. godine, isti umanjen za cijeli jedan dan potrošnje te  je, umjesto 31 dana, obračunato 30 dana u grijnom mjesecu.

 

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju.

 

Odvoz smeća vrši se prema rasporedu za petak u dvije smjene i to: prva smjena Tabaci;  Huskići; Lukavac Mjesto ulice: Mešići, Karići, Tubići., te Devetak            druga smjena

 

 

U  skladu sa Odlukom o komunalnom redu na području općine Lukavac J.P „RAD“ d.o.o. Lukavac  će od 01.01.2022. godine organizovati odvoz komunalnog otpada jedanput sedmično za korisnike usluge u prigradskim mjesnim zajednicima, dok će se za stanovnike MZ Lukavac Grad odvoz vršiti prema ustaljenom rasporedu.

 

Cijena usluge na mjesečnoj osnovi  iznosi 11,00 KM po domaćinstvu.

 

 

 

 

Elektrodistribucija Lukavac –Redovna isporuka el.energije

 

 

 

TVJ Lukavac – Vatrogasci u protekla 24 sata imali jednu intervenciju

 

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata zabilježena dva ostala događaja i  jedno krivično djelo

 

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata ljekari su obavili 50 ljekarskih  pregleda, na UKC Tuzla upućeno 7 pacijenata, tokom noći evidentirane 4 kućne posjete, dok su medicinski tehničari pružili ukupno 65 usluga

 

 

METEOBIH: Jutros je nešto više oblaka bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

 

 

 

Danas pretežno sunčano vrijeme u većem dijelu zemlje. Prije podne prolazno više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

 

 

Zbog niskih temperatura na širem području BiH upaljen žuti meteoalarm.