Naslovna Istaknuto Info servis (14.09.2021.)

Info servis (14.09.2021.)


Utorak, 14.09.2021. godine

 

 

 

JP „Rad“ Lukavac – Vodosnabdijevanje u protekla 24 sata  odvijalo se normalno i bez ograničenja.

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas je uredno. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše. U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za  utorak.

 

U toku su pripreme za sezonu grijenja 2021/22

 

Obavještavaju se korisnici centralnog grijanja da će distributer toplotne energije J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac vršiti dopunu kućnih instalacija od 21.09.2021. godine. Mole se korisnici i upravitelji zgrada da izvrše pregled svojih instalacija i dovedu u ispravno stanje kako bi sezona grijanja krenula na vrijeme. J.P ”RAD” d.o.o. Lukavac ne snosi nikakvu odgovornost i troškove za nastalu štetu ukoliko dođe do kvara na kućnim instalacijama centralnog grijanja.

 

Svakodnevno  se radi na čišćenju i uređenju saobraćajnica, trotoara, parkova i zelenih površina.

 

 

Elektrodistribucija Lukavac – Uredna isporuka električne energije bez planskih isključenja

 

TVJ Lukavac – Vatrogasci intervenisali na gašenju niskog rastinja u Crvenom Brdu

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata policija evidentirala  1 krivično djelo, 2 saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom i 1 ostali događaj

 

 

 

 

Dom zdravlja Lukavac – U protekla 24 sata ljekari su obavili 81 pregled, medicinski tehničari pružili su 69 usluga, 9 osoba upućeno na UKC Tuzla, obavljene 4 kućne  posjete

 

 

METEOBIH-Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stupnja.