Naslovna Istaknuto Info servis (15.09.2021.)

Info servis (15.09.2021.)


JP „Rad“ Lukavac – Vodosnabdijevanje u protekla 24 sata odvijalo se normalno i bez ograničenja.

 

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas je uredno. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše. U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za  srijedu.

 

U toku su pripreme za sezonu grijenja 2021/22

 

Obavještavaju se korisnici centralnog grijanja da će distributer toplotne energije J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac vršiti dopunu kućnih instalacija od 21.09.2021. godine. Mole se korisnici i upravitelji zgrada da izvrše pregled svojih instalacija i dovedu u ispravno stanje kako bi sezona grijanja krenula na vrijeme. J.P ”RAD” d.o.o. Lukavac ne snosi nikakvu odgovornost i troškove za nastalu štetu ukoliko dođe do kvara na kućnim instalacijama centralnog grijanja.

 

Svakodnevno  se radi na čišćenju i uređenju saobraćajnica, trotoara, parkova i zelenih površina.

 

 

Elektrodistribucija Lukavac – Uredna isporuka električne energije bez planskih isključenja

 

TVJ Lukavac – Bez požara u protekla 24 sata uz redovne dežurne aktivnosti

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata evidentirana  dva  krivična djela

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata ljekari su obavili 65  pregleda, medicinski tehničari pružili su 83 medicinske  usluge, 8 osoba upućeno na UKC Tuzla, obavljene i četri kućne  posjete

 

 

METEOBIH- Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

 

 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Postepeno povećanje oblačnosti sa zapada u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.