Naslovna Istaknuto Info servis (20.10.2021.)

Info servis (20.10.2021.)


 

J.P. ”RAD”  Lukavac : Stanje vodosnabdijevanja gradskih  i  prigradskih  vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD”  Lukavac danas  je uredno.

 

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

 

 

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna, a svakodnevno se vrši obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica. Korisnici toplotne energije, dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju, a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

 

 

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za srijedu.

 

Obavještavamo korisnike usluge odvoza kućnog smeća, da će se od danas 20.10.2021.g.  do 22.10.2021. godine, vršiti odvoz krupnog otpada na području Lukavac grada. Mole se građani da krupni otpad odlože pored kontejnera za kućno smeće. U ul.  Kulina Bana punkt za prikupljanje otpada biti će prostor bivše pijace, u ul. Milerova preko puta Vile, u ul. Slatina bivši poligon.

 

Krupnim otpadom se smatraju: dijelovi namještaja, kućanski aparati, sanitarni uređaji i sl. Korisnici koji ne odlože krupni otpad na gore navedeni datum dužni su o svom trošku platiti odvoz krupnog otpada.

 

Napomena: U krupni otpad ne spada, građevinski materijal, šut, i sl. Isti će se voziti po zahtjevu i o trošku vlasnika.

 

Svakodnevno radimo na čišćenju i uređenju saobraćajnica, trotoara, parkova i zelenih površina.

 

 

Elektrodistribucija Lukavac – Redovna isporuka el.energije

 

TVJ Lukavac – u protekla 24 sata  lukavački vatrogasci pored redovnih dežurnih aktivnosti nisu imali intervencija na gašenju požara

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata evidentirano jedno narušavanje javnog reda i mira, i 3  ostala događaja

 

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata  ljekari su obavili 65  pregleda, 70 pacijenata upućeno je na UKC Tuzla na daljnje liječenje, medicinski tehničari pružili su 70  usluga, obavljene je i jedna  kućna  posjeta

 

 

 

 

 

METEOBIH- Jutros je pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

 

 

Danas u cijeloj zemlji mala naoblaka. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu i sjeveru zemlje do 22°C.