Naslovna Istaknuto Info servis ( 24.11.2021.)

Info servis ( 24.11.2021.)


JP „Rad“ Lukavac – Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas je uredno.

 

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

 

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

 

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

 

 

Isporuka i distribucija toplotne energije uredna, a svakodnevno se vrši obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica. Korisnici toplotne energije, dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju, a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju. Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza Upravitelja zgrade da u saradnji sa predstavnicima etažnih vlasnika, održava zajedničke dijelove instalacija centralnog grijanja.

 

 

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za srijedu sa radom u dvije smjene.

 

Sutra 25.11.2021. god. odvoz smeća odvijat će se po planiranom rasporedu za četvrtak.

 

Upućujemo apel korisnicima usluge odvoza kućnog smeća, da su dužni sakupljeno smeće pažljivo odlagati u posude za smeće, tako da se ono ne rasipa i ne prlja okolni prostor. Zabranjeno je odlaganje smeća uz posude za smeće, ulijevati u njih tekućine, bacati građevinski materijal, dijelove kućnog namještaja i sl. Takođe je zabranjeno svako prebiranje i prekopavanje po smeću. Protiv građana koji se ne budu pridržavali navedenih mjera i odredbi donesenih Odlukom o komunalnom redu provest će se inspekcijski nadzor.

 

 

 

Elektrodistribucija Lukavac –Danas će zbog radova doći do periodičnih obustava u isporuci električne energije u terminu:

od 10,00 do 12,00 sati doći će do obustave u Lukavcu,dio naselja od Gušića prema bazenu

od 08,00 do 10,00 sati D. Crveno Brdo dio naselja prema rudniku

od 11,00 do 14,00 sati Bistarac (dio naselja od igrališta Bistarac prema Tuzli)

 

TVJ Lukavac – Vatrogasci u protekla 24 sata imali mirnu noć bez intervencija

 

 

Policijska uprava Lukavac –: U protekla 24 sata zabiježeno  pet ostalih događaja

 

Dom zdravlja Lukavac – Prema izvještaju Hitne službe u protekla 24 sata ljekari su obavili 57 pregleda, 8 pacijenata upućeno na UKC Tuzla, medicinari pružili 75 usluga,obavljene  i 3 kućne posjete

 

METEOBIH: Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle.

 

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša devna temperatura od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stupnjeva.