Naslovna Istaknuto Investitor prezentirao projekat zabavnog parka (VIDEO)

Investitor prezentirao projekat zabavnog parka (VIDEO)

U kabinetu općinskog načelnika Edina Delića upriličena je prezentacija velikog investiciong projekta kompanije Farrag Fun World,  koji su iskazali interesovanje za izgradnju modernog zabavnog parka na Malinjaku.

 

Načelnik Delić ovom prilikom je kazaoda će Općina Lukavac učiniti maksimum napora kako bi ova ideja zaživjela i bila provedena u djelo.


 

Mohamed Farrag, vlasnik kompanije Farrag Fun World, istakao je da vjeruje u ovaj projekat. Općinskom načelniku, njegovim saradnicima i predstavnicima Vlade TK predstavio je svoju kompaniju, kao i projekat zabavnog parka. Inače, Muhamed je certificirani član organizacije svih zabavnih parkova u svijetu i iza sebe ima niz godina iskustva.

 

Radi se o velikom zabavnom parku koji se može mjeriti sa svim ostalim parkovima u svijetu  i vrijednosti je oko 100 000 miliona Eura. Trebao bi biti građen na površini od oko 50 hektara zemljišta.

 

Zabavni park sadržavat će  više od 40 000 igara za djecu, vještačko jezero, klizalište, karting, ulicu zabave i mnoge druge sadržaje. Planirano je da zabavni park ima i historijsku komponentu, a glavni ulaz parka nosit će ime Kulina Bana.

 

U aprilu naredne godine, kako je istaknuto tokom prezentacije, planiran je početak izvođenja radova na zabavnom parku, zapošljavanje osoblja uslijedilo bi 2021. godinine, prve igre bile bi u funkciji u aprilu iste godine, a otvaranje zabavnog parka u junu 2021. godine.

 

Nakon ovoga sastanka, zaključeno je da sve ovo neće moći biti moguće bez aktivnog učešča Vlade TK , zbog čega je načelik Delić inicirao da Muhamed Faraga projekat zabavnog parka prezentira i nadležnima u Vladi TK.

 

Više informacija o ovoj temi saznajte u video prilogu Sabine Džibrić.

 

 

(RTV Lukavac)