Naslovna AKTUELNO Ispraćena 36. generacija gimnazijalaca

Ispraćena 36. generacija gimnazijalaca

Svečanom akademijom okončano je školovanje 23 maturanta 36. generacije gimnazijalaca u Lukavcu.

 

„Ispratili smo 36. generaciju na svečanoj akademiji, uz jedan tradicionalni defile učenika ulicama Lukavca, prigodnom priredbom u JU Centar za kulturu Lukavac, gdje smo i dodijelili diplome svršenicima gimnazije. Iskreno se nadam da će  imati uspješan akademski put, da će akbogda završiti dobre fakultete i biti vrijedni i korisni članovi ovoga društva“, rekao je za rtvlukavac. ba direktor JU Mješovita srednja škola Lukavac Amir Hodžić.


 

Za učenicu generacije proglašena je Amna Okanović , a dobitnici specijalnih diploma su:  Elma Nurković, Adis Mujčić, Daira  Begić, Lejla Bašić i Amna Okanović.

 

„Pet učenika nosi specijalne diplome, više od polovine učenika je završilo odličnim uspjehom školovanje u gimnaziji, imali su odlične rezultate na maturi i očekujem odlične rezultate na prijemnim ispitima za fakultete“, kaže direktor Hodžić.

 

Gimnazijalci su ispraćeni uz prigodan kulturno-zabavni program,  kojem su, pored profesora,učenika i maturanatara, prisustvovali roditelji, rodbina i prijatelji.

 

(RTV Lukavac)