Naslovna AKTUELNO Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na moguću poledicu na putevima

Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na moguću poledicu na putevima

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura u jutarnjim satima, BIHAMK upozorava na moguću poledicu. Posebno izdvaja dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

 

 

 

 

 

Iz BIHAMK-a vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

 

 

 

 

 

Zbog radova u zoni petlje Podlugovi na autoputu A-1, u oba smjera saobraća se voznom trakom, dok su preticajne trake zatvorene za saobraćaj.

 

 

 

 

 

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije, obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 

 

 

 

 

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Od 23.00 do 4.30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

 

 

 

 

 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

 

 

 

 

 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

 

 

 

 

 

 

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

 

 

 

 

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.