Naslovna AKTUELNO Nastavljena imunizacija zdravstvenih radnika u Lukavcu (VIDEO)

Nastavljena imunizacija zdravstvenih radnika u Lukavcu (VIDEO)

Ukupno 36 zdravstvenih radnika i zaposlenika JZU Dom zdravlja Lukavac tokom dva dana će biti vakcinisano Phizer Biontech vakcinom, čime je nastavljen proces imunizacije prioritetne grupe stanovništva.

 

Očekuje se da naredne sedmice u ovu zdravstvenu ustanovu pristigne još vakcina.

 

U Federaciji Bosne i Hercegovine planom vakcinacije predviđeno je da se prvo vakcinišu prioritetne grupe u koju spadaju zdravstveni radnici i osobe zaposlene u zdravstvenim institucijama,  štićenici ustanova za starije osobe, osobe starije od 60 godina, osobe sa hroničnim bolestima kao i zaposlene u značajnim javnim službama. Nakon toga, vršit će se vakcinacija svog ostalog stanovništva koje bude htjelo da primi vakcinu protiv covid-19.

 

Kod određenog broja šire javnosti postoji bojazan, kao i nedoumice oko primanja vakcine.

 

Trenutna epidemiloška situacija u TK još uvjek je teška, svakodnevno se bilježi veliki broj novozaraženih osoba, a kod boljelih se bilježi sve teža klinička slika. Kada je u pitanju općina Lukavac, epidemiološka situacija je nešto povoljnija u odnosu na okruženje.

 

U narednom periodu, u zavisnosti od dinamike priliva vakcina, očekuje se da na područiju naše općine započne i proces masovne vakcinacije. Do tada poziv i apel svim građanima da poštuju epidemiološke mjere: budite oprezni i mislite na druge!

 

Preporučujemo video prilog Alema Meškovića:

 

 

 

 

(RTV Lukavac)