Naslovna AKTUELNO Iz Lukavca biciklisti i ove godine kreću na “Stazu bosanskih krajeva”

Iz Lukavca biciklisti i ove godine kreću na “Stazu bosanskih krajeva”

Od 24. do 29, jula održava se 10.Međunarodni rekreativno-turistički kamp (maraton) „Stazama bosanskih kraljeva“.

 

Učesnici će i start i cilj imati u Lukavcu, a kompletna ruta je: Lukavac-Drvar-Martin Brod-Bihać-Bosanska Krupa-Lukavac.


 

„Stazama bosanskih kraljeva“ je rekreativni maraton koji prezentira prirodne ljepote, kultorološke znamenitosti i turističke potencijale BiH i to  kroz različite oblike akcionog turizma.

 

I ove godine organizatori su se potrudili da maraton učine što zanimljivijim, raznovrsnijim i ugodnijim. Jubilarni maraton će se odvijati u suorganizaciji sa 46. Internacionalnom turističkom Una regatom tako da će učesnici imati mogućnost učestvovanja i u Evropi jedinstvenoj raf-regati.Obje manifestacije pratit će koncerti na otvorenom, zabavne igre, kamp zabava, roštiljade…Zbog toga je ovogodišnji slogan: BOSNA U KAPI UNE!

 

Kako je u ime organizatora najavio Nedim Zejnilović broj učenika je maksimalno 30, uz još  20 turističkih pratioca.Smještaj je po principu šatorskog kampinga. Učesnik je dužan da obezbjedi bicikl i kamp opremu. Iznajmljivanje bicikla, opreme i eventualno učešće na raftingu, učesnik mora putem prijavnog obrasca blagovremeno dogovoriti sa organizatorom.

 

(RTV Lukavac)