Naslovna AKTUELNO Izvode se radovi na gradnji spomenika žrtvama genocida u Srebrenici, te na...

Izvode se radovi na gradnji spomenika žrtvama genocida u Srebrenici, te na još nekoliko lokacija u Lukavcu (VIDEO)


Nakon što je prošle godine Lukavac dobio šetalište, nastavlja se uređenje gradske zone. Ispred Centra za kulturu Lukavac uređuje se plato, proširuje se zona sa šetnju, paralelno se izvode i infrastrukturni radovi, a radi se na gradnji spomenika žrtvama genocida u Srebrenici.

 

Prema riječima Općinskog načelnika Edina Delića cilj svih započetih, realiziranih i planiranih aktivnosti, jeste stvoriti preduslove za više kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za sve generacije. U narednom periodu plan je da se završi projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Centra za kulturu Lukavac što bi, između ostaloga, podrazuimijevalo i uvođenje energetske efikasnosti, kao i stvaranje uslova za kvalitetnije korštenje prostora ovoga kulturnoga centra.

 

Nakon što je urađeno šetalište koje je izmijenilo viziju i percepciju samoga grada, u planu je da se radi i na projektu uređenja raskrsnice kod Hotela Central i Općine Lukavac. Planirano je da se pješačka zona proširi do Sarajevske ulice. Novim  izgledom sa novom rasvjetom i žardinjerama bit će obuhvaćena i ulica Patriotske Lige. Pored navedonoga, ulica Septembarska i Patriotskog Fronta, imat će rekonstruirane trotoare, a bit će urađen i novi dizajn koji će dati novu funkcionalnu jesensku dimenziju gradu.

 

Više saznajte u video prilogu Sabine Džibrić:

 

 

 

 

(RTV Lukavac)