Naslovna AKTUELNO Turistički ured općine Lukavac realizuje nekoliko značajnih projekata (VIDEO)

Turistički ured općine Lukavac realizuje nekoliko značajnih projekata (VIDEO)


Od početka rada, odnosno od oktobra mjeseca prošle godine, Turistički ured općine Lukavac realizuje nekoliko projekata. Jedan od važnijih je Strategija razvoja turizma općine Lukavac koja će biti jedna od rijetkih strategija na Tuzlanskom kantonu.Tokom izrade iste izvršena je anketa i održano nekoliko radionica koje će dati smjernice daljnjeg djelovanja Turističkog ureda općine Lukavac.

 

Kako ističe Amra Kišić, voditeljica Turističkog ureda općine Lukavac među važnijima je projekat Tirinovac. Naredne sedmice počinju sanacija i uređenje ovoga izletišta.

 

Tokom ljeta planirana je i promocija knjige „Ptice jezera Modrac“, autora Almira Hukića, uz izložbu fotografija ptica koje borave na i oko Jezera Modrac.

 

I ove godine će biti streteški partner u organizaciji Sajma „List”, uz redovne aktivnosti planirana je organizacija i jedne regionalne konferencije kojoj će u fokusu biti ekologija, eko turizam i ruralni turizam. Očekuju povoljnu epidemiološku situaciju, kako bi se ove i sličene manifestacije u okviru Sajma mogle organizovati.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović: