Naslovna AKTUELNO Izvršeno žrijebanje političkih subjekata za 13. maj

Izvršeno žrijebanje političkih subjekata za 13. maj


Komisija za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac Edina Delića  izvršila je  žrijebanje poliKomisija za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac Edina Delića izvršila je žrijebanje političkih subjekata za popunu mjesta u biračkim odborima.


Popunu 63 biračka odbora , od kojih će neki biti sastavljeni od pet, a neki od tri člana, će vršiti politički subjekti: SDA, SDP, Stranka za BiH, DF, SBB, Ujedinjeni za Lukavac, Dosta je bilo i Mehmed Suljić.


„U žrijebanju su učestvovali oni politički subjekti koji participiraju u radu Općinskog vijeća Lukavac. To je osam političkih subjekata. Danas je izvršen taj žrijeb. Sve je bilo transparentno i javno. Svaki politički subjekat je, osim Mehmeda Suljića, imao svog predstavnika danas, te su biračka mjesta popunjena. U narednom periodu, do 19. aprila u 15,00 sati, politički subjekti su dužni dostaviti imena lica koja predlažu u biračke odbore, kako bi komisija mogla provesti dalje korake, a koji se tiču obuke, imenovanja i slično“, rekao je za portal rtvlukavac.ba Ermin Prijić, predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva.


Obzirom da broj mobilnih timova još nije utvrđen, njihovo popunjavanje će biti provedeno naknadno, a bit će primjenjivan redoslijed utvrđen istim žrijebom.
tičkih subjekata za popunu mjesta u biračkim odborima.

 

(RTV Lukavac)