Naslovna AKTUELNO Javni poziv za mlade iz Tuzle, Kalesije, Živinica, Lukavca i Srebrenika

Javni poziv za mlade iz Tuzle, Kalesije, Živinica, Lukavca i Srebrenika


Fondacija tuzlanske zajednice poziva mlade iz Tuzle, Kalesije, Živinica, Lukavca i Srebrenika na jednogodišnju avanturu pod nazivom OMLADINSKA BANKA!

 

Ukoliko nam se pridružite imat ćete priliku učestvovati u jedinstvenom procesu koji mladima omogućava da direktno utječu na unapređenje života u lokalnoj zajednici.

 

Mladi koji se uključe u Odbor Omladinske banke, učestvovat će u procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata. Proces unutar odbora je jasno i precizno sistematizovan tako da u isto vrijeme jača kapacitete članova/ica Odbora s ciljem demokratskog i transparentnog načina donošenja kvalitetnih odluka o inicijativama mladih.

 

Članovi/ce Odbora Omladinske banke rade timski, donoseći sve odluke samostalno, bez utjecaja nekoga sa strane. Oni su ti koji odlučuju koje će teme i oblasti podržavati Omladinska banka u njihovoj zajednici, kreiraju kriterije za dobijanje bespovratnih sredstava, vrše promociju u medijima i u zajednici, vrše selekciju pristiglih inicijativa, razgovaraju sa aplikantima i donose konačnu odluku o projektima koji će biti sufinansirani od strane Fondacije tuzlanske zajednice.

 

Mladi iz odbora omladinskih banaka će kroz angažman u Odboru učestvovati u:

 

  • radionicama i edukativnim treninzima,
  • analizi potreba i problema u zajednicama,
  • procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata,
  • ljetnom kampu omladinskih banaka,
  • putovanjima i druženjima.

 

Konkurs je otvoren od 14.01. do 10.02.2020. za sve zainteresovane mlade od 15 do 25 godina, koji žele da se edukuju, rade na jačanju svojih kapaciteta i prave pozitivne promjene u svojoj zajednici.

 

Za početak svoju prijavu možete dostaviti popunjavajući obrazac koji se nalazi OVDJE.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGkTWzMyaPkl0hWnD2c5uJ4D60qc1J2rMlB6v-g2q0pAyO6A/viewform

 

Ako vas je ikada zanimalo šta je to zapravo Omladinska banka, kako funkcioniše i šta ima za cilj, saznat ćete ako se prijavite!

 

A za više informacija možete nas kontaktirati na telefon 035 326 832, svakim radnim danom između 8h i 16:30h ili na mailove:

 

[email protected] – Tuzla

[email protected] – Živinice

[email protected] – Kalesija

[email protected] – Lukavac

[email protected] – Srebrenik

[email protected] – Mirza Mujezinović, koordinator Programa Omladinske banke

Postanite član/ca jednog od pet odbora Omladinske banke! Čekamo Vas!