Naslovna AKTUELNO Kinez hospitaliziran u UKC Tuzla, ali nema korona virus (VIDEO)

Kinez hospitaliziran u UKC Tuzla, ali nema korona virus (VIDEO)

Oboljelih od korona virusa na području našeg kantona nema, potvrdili su iz UKC-a Tuzla. Iako je predhodnih dana bilo nepotvrđenih informacija koje su demantovane, sumnju je izazvao prijem kineskog pacijenta.

 

Iz UKC–a je potvrđeno da se spomenuti pacijent nalazi na promatranju, a radi se o dijaliznom bolesniku koji je od ranije pacijent ovoga centra, a razlog zadržavanja je nedavni boravak u zemlji koja je pogođena koronavirusom. Za sada nema nikakve znake respiratorne infekcije,  a u karantini će ostati još nekoliko dana zajedno sa svojom suprugom koja je također u izolaciji.


 

 

Osim ovog slučaja, drugih pojava za ovaj virus nije bilo. Inače na nivou kantona poduzete su opsežne mjere, a u skladu sa preporukama Federalnog ministarstva zdravstva, na osnovu kojih je resorno kantonalno ministarstvo po hitnom postupku osnovalo Krizni štab za praćenje novootkrivenog oboljenja u TK. Zadatak štaba je da prati situaciju i reaguje u slučaju pojave zaraženih novim koronavirusom, te da poduzme preventivne mjere s ciljem sprječavanja i ublažavanja posljedica mogućih incidentnih situacija.

 

 

Priču o ovoj temi donosi nam Suada Imamović, koja je danas boravila u UKC Tuzla.

 

 

(RTV Lukavac)