Naslovna AKTUELNO RTV Lukavac građane poziva u Viber Zajednicu

RTV Lukavac građane poziva u Viber Zajednicu


JU RTV Lukavac, u nastojanjima da se što više približi građanima, te osim što ih informiše, da priliku da i oni sami budu izvor informacija, svakodnevno radi na uvođenju novih usluga i sadržaja.

 

U menadžmentu ove ustanove u narednom periodu će nastojati afirmisati građansko novinarstvo, kao praktičan alat u procesu demokratizacije društva u kojem živimo, te sa ciljem ubrzavanja i pojednostavljivanja razmjene informacija.

 

Dosadašnje iskustvo je pokazalo da građansko novinarstvo ima ogroman značaj tokom kriznih situacija, kroz plasiranje objektivnih i pravovremenih vijesti u datom trenutku, što doprinosi razrješenju neizvjesnosti tokom kriznih situacija. Mnogo je primjera kroz istoriju kada su se alternativnim putem širile informacije (zidne novine, fanzini, bilteni, leci…). U novije vrijeme, pojavom interneta i naročito društvenih mreža, plasiranje informacija je olakšano i pojednostavljeno.

 

Svaka osoba sa mobilnim telefonom i kamerom, te pristupom internetu može bar na kratko biti novinar i postati dijelom medijskog prostora, a jednostavnost primjene građanskog novinarstva sve više privlači simpatije mnogih zainteresovanih pojedinaca.

 

Kao jedan od koraka ka afirmaciji ovoga koncepta u našoj lokalnoj zajednici, RTV Lukavac će u programske sadržaje radija Lukavac i TV Lukavac uvesti vrijeme kada će riječju i slikom biti prikazano i pokazano ono što je inspirisalo i potaknulo na djelovanje nekog od naših građana.

 

U ovom trenutku kreirana je Viber zajednica (Viber Community) RTV Lukavac, grupni chat u kome neograničena grupa ljudi može međusobno da razmjenjuje poruke i povezuje se, dijeli informacije i saznanja.

 

Pozivamo naše gledatelje, slušatelje i čitatelje da nam se pridruže na Viberu klikom ovdje!

 

(RTV Lukavac)