Naslovna AKTUELNO Krizni štab Doma zdravlja Lukavac uputio apel građanima

Krizni štab Doma zdravlja Lukavac uputio apel građanima

Poštovani građani općine Lukavac, obavještavamo Vas da JZU Dom zdravlja Lukavac svakodnevno od svojih ugovorenih dobavljača uspijeva da nabavi odgovarajuću količinu ORIGINALNE – CERTIFICIRANE ATESTIRANE zaštitne opreme ( maske, rukavice, odijela, viziri, kape, kaljače, dezinfekciona sredstva itd. )

 

Obzirom na ovakvu situaciju, ovih dana imamo povećan broj građana i pravnih subjekata koji u najboljoj namjeri žele da pomognu funkcionisanje JZU Doma zdravlja Lukavac, donoseći određenu količinu zaštitne opreme ( odijela i maske )  koji nisu originalni i certificirani proizvodi na čemu im se mi želimo zahvaliti, ali želimo da naglasimo da takva oprema mora biti dostavljena našoj ustanovi po protokolu i odluci Kriznog štaba naše ustanove.


 

Sva donirana oprema koja je itekako dobrodošla biti će stavljena u upotrebu  u nedostatku originalne opreme uz prethodnu provjeru od strane tima Kriznog štaba JZU Dom zdravlja Lukavac.

 

Sva zaprimljena oprema će biti dezinfikovana i autoklavirana i tek onda po potrebi izdata za korištenje, a sve u cilju što bolje zaštite naših uposlenika i svih naših pacijenata.

 

Mole se svi građani i pravni subjekti koji žele da pomognu našoj ustanovi u bilo koje svrhe da prije toga kontaktiraju Krizni štab JZU Doma zdravlja Lukavac kako bi se dogovorili o prioritetima koji su nam potrebni u ovoj novonastaloj situaciji.

 

Ovim putem još jednom želimo da se zahvalimo svim građanima općine Lukavac na razumijevanju  ovakve situacije.

 

 

OSTANITE  U KUĆAMA !!!