Naslovna AKTUELNO Kung Fu Wu Shu “SHAO LIN” Lukavac pomaže Elnuru Numanoviću

Kung Fu Wu Shu “SHAO LIN” Lukavac pomaže Elnuru Numanoviću


Elnura Numanovića iz Lukavca zadesila je teška životna sudbina jer se od ranog djetinstva bori sa teškom neizlječivom bolesti.

 

Bolest Bulozne epidermolize  koja od 100 hiljada stanovnika zadesi tek dvije do četiri osobe, zadesila je upravo ovog dragog dječaka, te mu zajedno sa njegovim roditeljima nametnula tešku i stalnu bitku.

 

Stanje se u posljednje vrijeme i dodatno pogoršalo a svakodnevno liječenje je mukotrpno i  iziskuje stalna novčana sredstva, koja ova porodica nema te su u pomoć pozvali i dobre ljude.

 

Upravo iz ovih razloga porodica je u pomoć pozvala dobre ljude jer osim lijekova i njege Elnurova bolest iziskuje i poseban tretman ishrane, što je također dodatni teret.

 

Na apel koji je objavila naša kuća početkom ovog mjeseca saosjećanje i humanost   pokazali su brojni dobri ljudi ne samo iz Lukavca nego i šire, te su svojim prilozima u novcu, hrani i ostalim potrepštinama životnu svakodnevnicu ovoj porodici pokušali bar malo učiniti podnošljivijom.

 

Kako pojedinci u ovu humanu priču su se uključila i udruženja i kolektivi, te su tako na nedavno održanom zajedničkom druženju sredstva za Elnurovo liječenje prikupili  i članovi KUD-a Rudar iz Lukavac Mjesta.

 

Razumijevanje i dobrotu iskazali su i članovi Kluba borilačkih sportova  kung fu wu shu “shao lin” iz Lukavca. Treneri djeca i roditelji zajedno su  prikupili 677 km od čega su za 177 maraka našem Elnuru kupili hrane, a 500 KM donirali u novcu.

 

-Još jedna humana akcija našeg kluba.Humanom djecom i njihovim roditeljima, za našeg Elnura Numanovića skupili smo 677km. Od toga uplatili smo 500 km na račun njegove majke a za 177 km kupili smo za Elnura hranu koju smije da jede. Ovom prilikom zahvaljujemo se svima na odazivu i doniranim sredsvima, istakao je Muhidin Ibričić, trener kluba Kung Fu Wu Shu “SHAO LIN” Lukavac, Gračanica.

 

Ovo je dobar primjer i svim ostalim udruženjima i grupama i poruka da na ovu tešku životnu priču ne smijemo biti imuni.

 

Svi koji su u mogućnosti pružiti pomoć i podršku malom Elnuru, otvoreni su žiro računi, a  porodicu Numanović mogu kontaktirati na telefon 060 311 70 50 ili ih lično posjetiti u ulici Mehe Tubića, kod mezarja Danica Lukavac Mjesto.