Naslovna AKTUELNO KUP TK: Ništa od susreta Mladosti i Budućnosti

KUP TK: Ništa od susreta Mladosti i Budućnosti

Fudbaleri Mladosti iz Kikača i Budućnosti iz Banovića trebali su još u srijedu igrati finalni meč Kupa Tuzlanskog kantona, ali isti je odgođen zbog problema sa svlačionicama.

 

Naime, susret je trebao biti odigran na stadionu Tuzla Cityja, a prije nego što su fudbaleri ove ekipe stigli na trening samo se ekipa Budućnosti uspjela presvući u njihovoj svlačionici.


Dakle, fudbaleri Mladosti su poslani da se presvuku u svlačionici koja je inače rezervisana za juniorsku ekipu i koja nije baš u najboljem stanju, pa su oni odbili to da urade i meč je odgođen.

Predsjednik ekipe Mladosti iz Kikača Senad Mujkanović poručio je da je u pitanju propust organizatora, odnosno Saveza Tuzlanskog kantona. No ono što je simptomatično jeste činjenica da Predstavnika Mladosti nije bilo na zvaničnom brifingu.

 

Nogometni savez Tuzlanskog kantona izvršio sve pripremne radnje za nesmetano odigravanje utakmice. Brifing održan u zakazano vrijeme kojem su prisustvovala sva predviđena službena lica izuzev službenog predstavnika FK”Mladost”Kikači  stoji u izvještaju delegata utakmice Mirsada Đuzdanovića iz Živinica.

 

Šta kaže Diciplinski pravilnik?

 

Igrač ili sportski radnik koji nagovara tim da iz bilo kojih razloga napusti teren za igru ili neodigra susret bit će kažanjen zabranom vršenja funkcije od 6 mjesece do godinu dana i novčanom kaznom do 5.000 KM.

 

Da li to znači da će Senad Mujaknović bit kažanjen ostaje da se vidi no jedno je sigurno da će ovih dana biti prometno u ulici Rudarskoj 63  u Tuzli gdje stanuje Nogometni Savez Tuzlanskog kantona.