Naslovna AKTUELNO U Lukavcu obilježen Dan mladih

U Lukavcu obilježen Dan mladih

Omladinska grupa Kvart je u okviru projekta „Izvedimo djecu u park„ u parku lukavačkog obdaništa uz zabavno-kretivni događaj ubilježila Međunarodni dan mladih.

Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih a ovogodišnja tema na globalnom nivou je „Bezbedni prostori za mlade

Forum mladih SDP- a Lukavac je uz poruku “Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu” uputio čestitku svim mladim ljudima povodom Međunarodnog dana mladih.


Mladi širom BiH umjesto aktivne uloge u društvu sve više postaju pasivni posmatrači sopstvenih sudbina bez ikakvih mogućnosti da učestvuju u donošenju odluka koje treba da trasiraju njihovu budućnost.

Mladi se danas u našoj državi suočavaju sa mnoštvom problema od kojih su neefikasno obrazovanje a nedostatak posla je jedan od najvećih problema. Kao rezultat svih problema koji muči mlade je upravo njihov odlazak u ekonomski stabilnije zemlje u potrazu za boljim uslovima života, navodi se između ostalog u poruci upučeoj mladima Foruma SDP-a Lukavac.

Pored pomenutog, Dan mladih na području naše općine obilježen je i na Svatovcu u Planinarskom domu gdje se okupio veliki broj mladih iz nekoliko lukavackih udruzenja moladih.Pored kulturnoi zabavnog programa upeiličen je i nekoliko radionica i okruglih stolova sakcentom uključena mladih u sve svere društvenih tokova