Naslovna AKTUELNO Liga nacija: Zmajevi u grotlu Bilinog polja u Zenici dočekuj Austriju

Liga nacija: Zmajevi u grotlu Bilinog polja u Zenici dočekuj Austriju


Nakon uspješnog starta i gostujuće pobjede nad selekcijom Sjeverne Irske (2:1), nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja takmičenje u Ligi nacija večerašnjim (20.45 sati) duelom na zeničkom Bilinom polju protiv Austrije.

 

– Igrači koji su bili roviti su se oporavili i svi konkuriraju za utakmicu. Miralem Pjanić će igrati. Očekujemo dobru utakmicu, znamo snagu protivnika i uvjeren sam da ćemo nakon ne tako dobre igre u Irskoj, ali uz osvojena tri boda, bolje odigrati na Bilinom polju.

Očekujemo pun stadion, što nam je također važno. U Irskoj je bio fenomenalan ambijent i vjerujem da će tako biti i na Bilinom polju – rekao je selektor Robert Prosinečki na jučerašnjoj pres-konferenciji.

 

– Poznat nam je kvalitet Austrije, dosta smo i analizirali. Disciplinirani su, gaje presing igru po cijelom terenu, ali se nadam da ćemo biti ti koji ćemo voditi igru. O slabim stranama protivnika neću mnogo govoriti jer su njihovi novinari ovdje, a imamo i prevodioca. A te mane ćemo iskoristiti i sa šest bodova će nam biti puno lakše u nastavku Lige nacija – naglasio je selektor Prosinečki.

Glavni adut “Zmajeva”, kao i obično, bit će naša najveća zvijezda, kapiten i golgeter Edin Džeko.

 

Iz Nogometnog saveza BiH uputili su molbu našim navijačima da se prilikom ulaska na stadion striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su jasno naznačena na ulaznici i neophodno je da se to poštuje.

Savez je, shodno važećim standardima FIFA-e i UEFA-e, instalirao nove elektronske brojače sa čitačima ulaznica na ulazima stadiona, te bi nepoštovanje ovog uputstva moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu.

 

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je da utakmicu na Bilinom polju sude francuski arbitri koje će predvoditi 41-godišnji Ruddy Buquet.

 

Guillaume Debart i Julien Pacelli su pomoćnici, dok su dodatne sudije Amaury Delerue i Frank Schneider. Za četvrtog arbitra delegiran je Bertrand Jouannaud.

 

Utakmica na Bilinom polju u Zenici igra se u utorak sa početkom u 20.45 sati. Utakmicu možete pratiti na PINK BIH.