Naslovna AKTUELNO Ljeto nam se vratilo u grad

Ljeto nam se vratilo u gradTemperature zraka u periodu od 5. do 20. augusta biće primjerene ljetnim vrijednostima, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Stigli smo tačno do polovine kalendarskog ljeta koje je do sada u cijeloj BiH iznadprosječno toplo, a dugoročne prognoze pokazuju da će vrlo vjerojatno tako i ostati, što će potvrditi već ovaj sedmice.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

U našoj zemlji sutra će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36.

 

Prema najavama meteorologa, u četvrtak u BiH se očekuje prije podne pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni i to uglavnom na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34 stepeni, na jugu zemlje do 37.

 

U petak će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni oblačnije prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U narednih petnaest dana u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano i vrlo toplo vrijeme.

 

Krajem tekuće i sredinom naredne sedmice na području centralne i istočne Bosne moguća je kratkotrajna nestabilnost u vidu poslijepodnevnih pljuskova.

 

Temperature zraka u periodu od 5. do 20. augusta biće primjerene ljetnim vrijednostima, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

 

Jutarnje temperature u Bosni će se kretati od 13 do 18, a najviše dnevne od 30 do 35 stepeni. U Hercegovini će biti još toplije sa jutarnjim temperaturama od 15 do 20 stepeni i najvišim dnevnim od 32 do 37 stepeni Celzijusovih.