Naslovna AKTUELNO Lukavac bio domaćin takmičenja u badmingtonu (VIDEO)

Lukavac bio domaćin takmičenja u badmingtonu (VIDEO)

Lukavac je bio domaćin takmičenja u sportu koji u svijetu ima veliku popularnost, a u našoj zemlji, iz dana u dan, zaokuplja pažnju prije svega mladih.

Naime, u organizaciji Badminton kluba Tuzla i uz podršku Bike toura, Općine Lukavac i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, održano je 2.Kantonalno takmičenje za djecu učenike sa teškoćama u razvoju. No, prisutna su bila i djeca koja nastavu pohađaju po redovnom programu.

 

Badminton je olimpijski sport, paraolimpijski sport i sport koji u mnogim zemljama među učeničkom populacijom zauzima visoko mjesto interesovanja.

 

Na samom početku takmičenja održana je i ceremonija svečanog otvaranja na kojoj je izveden prigodan kulturno –zabavni program.

 

Jedna od učesnica ovog programa je i mlada umjetnica Belma Sakić koja je i studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli.

 

S obzirom na kraći period treniranja učenika po osnovnim i srednjim školama u TK, zavodima i ustanovama koje se brinu o djeci sa teškoćama u razvoju, a koja su opet bila dio ovoga takmičenja, cilj nije bio rezultat, nego druženje i upoznavanje sa ovim relativno novim sportom. Zato su svi učesnici dobili medalje i prigodne poklone, a najbolje ekipe i pehare.

 

Preporučujemo video prilog Midhata Sarajlića:

 

 

 

(RTV Lukavac)