Naslovna AKTUELNO Lukavac domaćin prve stručne konferencije Platforme za progres

Lukavac domaćin prve stručne konferencije Platforme za progresU Hotelu Lukavac održana je prva stručna konferencija Platforme za progres regije Sava čime je kako je istaknuto započet novi proces otvaranja značajnih pitanja za društvenu zajednicu.

 

Na održanim panel diskusijama bilo je riječi o zdravstvu i o pozicije BiH u intenzivnom razvoju zdravstva, mogućnostima i izazovima koje nose reforme u obrazovanju kao i informacionim tehnologijama i razvoju društva.

 

Platforma za progres kroz panel diskusije u kojem učestvuju eksperti iz raznih domena ima za cilj da iznađe rješenja problema sa kojima se susreće naše društvo. Tako je bilo i u Lukavcu gdje su na održanoj panel diskusiji učešće uzeli eminenti predstavnici različitih oblasti.

 

Opširnije u video prilogu Alema Meškovića!

 

Platforma za promjene već intenzivno radi na pripremama za lokalne, ali i opšte izbore. Inicijativni odbor ove platforme formiran je i u Lukavcu.

 

Promjene u našem društvu su potrebne, aobrazovani i mladi ljudi mogu napraviti prvi korak u promjeni pojedinca za dobrobit zajednice kakvoj težimo i kakvu zaslužujemo poručili su iz Platforme za progres.