Naslovna AKTUELNO Lukavac: Kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović predstavio izbornu platformu

Lukavac: Kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović predstavio izbornu platformu

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, zajedno  sa saradnicima i predstavnicima SDA Tuzlanskog kantona, u subotu je boravio  u Lukavcu, gdje je održana tribina na kojoj je  predstavio svoju kandidaturu!

Pred početak tribine, delegacija je prošetala gradskim ulicama, te su proučili fatihu i položili cvijeće na šehidskom spomen-obilježju u Lukavcu.


Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH izjavio je u Lukavcu  da je Bošnjacima potrebna odgovorna politika, koja će znati na pravi način štititi interese države, a ne treba im populizam ili privatni projekti sumnjivih motiva.

 

“Od mene, kao ni od drugih kadrova SDA, nikada nećete čuti populističku, nerealnu priču, kakvu građanima nude neki drugi u nedostatku jasne politike i vizije. Populizam ne treba Bošnjacima, kao što im ne trebaju ni neki privatni politički projekti sumnjivih motiva, čiji su vlasnici zbog ličnih, spremni izdati državne interese. Bošnjacima je potrebna ozbiljna i odgovorna politika, koja podrazumijeva da je interes države BiH iznad svega. Takvu politiku vodi SDA, i takvu politiku ću voditi ja u Predsjednistvu BiH”, kazao je Džaferović na tribini u Lukavcu .