Naslovna AKTUELNO Servisne informacije za ponedjeljak (13.08.2018.)

Servisne informacije za ponedjeljak (13.08.2018.)

Elektrodistribucija Lukavac  -Zbog izvođenja radova danas i sutra(14.08.2018.) doći do povremene obustave u isporuci  el. energije u vremenu od  08:00 do 16:00 sati u u naselju Poljice u dijelovima od stadiona prema Dublju, od stadiona prema Jezeru, i od Centra prema stadionu.

 

JP „Rad“ Lukavac – Vodosnabdijevanje uredno, a voda se može koristiti samo za higijensko-sanitarne potrebe. Odvoz smeća se vrši u ranijim jutarnjim satima. 

Hitna služba JZU Dom zdravlja Lukavac – Ljekari su u subotu obavili 182, a nedjelju 155 pregleda, u UKC Tuzla upućen je 31 pacijent,  medicinski tehničari u subotu pružili su 194 usluge a u nedjelju 207, tokom vikenda  obavljeno je pet kućnih posjeta.

 

TVJ Lukavac – Vatrogasci su u subotu  intervenisali  nakon saobraćajne  nesreće koja se desila u Bistarcu, dok su sinoć u 19:30 sati  gasili smeće na Svatovcu, požar  je lokalizovan i spriječeno dalje širenje.

 

PU Lukavac- prvog dana vikenda imala je intervencije na pet događaja svrstanih u kategoriju“ostali“, a zabilježena je i jedna saobraćajna nesreća.

 

METEOBIH – Danas sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost,

 

Kvalitet zraka-„Umjereno zagađen zrak“ sa  indeksom kvaliteta 81 mjerenim  jutros u 8 sati

 

BIHAMK –  Na GP Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Izačić, Doljani, Prisika, Hum i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH, a na GP Ivanica kolona vozila je na ulazu u BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.