Naslovna AKTUELNO Lukavačka umjetnička scena postaje sve bogatija

Lukavačka umjetnička scena postaje sve bogatija

Dramski studio Lukavac okuplja mlade ljubitelje  umjetnosti i kulture, koji osim unaprijeđenja vlastitih talenata, znanja i vještina, čine napore da bi dramsku umjetnost približili i građanima Lukavca.

 

Ova umjetnička grupa, koja radi pod okriljem JU Centar za kulturu Lukavac, nakon više uspješnih  javnih nastupa, pripremila je i više instalacija, koje su bile postavljene u krugu fontane.


 

Na fontanu je sada postavljena instalacija koju su pripremili članovi starije grupe Dramskog studija, predstavivši je kao „živi susret današnjice“.

 

„Postavka je otvorena za sugrađane, mališane i sve građane koji prihvataju i mogu da pozdrave sve lijepe promjene u društvu, tako što kada budu dio kruga tada je publika i sama uključena u aktivni momenat inteterdisciplinarnog vizuelno-dramskog momenta kod gledaoca. Ovo je ujedno iskazana dobrodošlica novom direktoru Erminu Prijiću, koji će naredne godine kreirati zajedno sa nama svima kulturne i aktivne posjete Centru za kulturu“, izjavio je osnivač Dramskog studija Lukavac Damir Mahovkić.

 

U postavci je izložena „crna kutija“, kreativna vježba u susretu sa scenom, koju potpisuje Džejlana Nuhić, a  koja je i glavna od pisanih poruka u instalaciji.

 

(RTV Lukavac)