Naslovna AKTUELNO Lukavački srednjoškolci zajedno obilježavaju Sedmicu mira + VIDEO

Lukavački srednjoškolci zajedno obilježavaju Sedmicu mira + VIDEO

Sedmicu mira prigodnim aktivnostima obilježili su srednjoškolci iz Lukavca.

 

JU Elektro-mašinska škola Lukavac bila je domaćin izložbe učeničkih radova i postignuća sve tri srednje škole u Lukavcu.


 

„Izložba učeničkih radova i postignuća se organizuje u povodu Sedmice mira, koja se tradicionalno obilježava u toku treće sedmice mjeseca maja. U toku te sedmice se organizuju različite aktivnosti kojima se želi prikazati međusobna saradnja, međusobno uvažavanje, rezultati zajedničkoga rada i truda. Mi smo domaćini ove aktivnosti, to je izložba radova i ono što je glavna poenta ove izložbe jeste rezultat zajedničkoga rada učenika, učenika i nastavnika i posebno međusobna saradnja sve tri srednje škole, na koju smo mi u Lukavcu vrlo ponosni i u svakoj aktivnosti to potenciramo“, rekla je direktorica Elektro-mašinske škole Lukavac Munira Karahodžić.

 

U holu Elektro – mašinske škole izloženi su radovi  sekcija  koje djeluju u sve tri srednje škole, uz aktivnosti koje prezentuju određena zanimanja  i stručna zvanja  kroz koje djeca pokazuju za šta se obrazuju,  kao i radovi tehničkog karaktera koji prezentuju specijalna zanimanja od kojih  su  neki predstavljeni i na  Festivalu rada BiH.

 

(RTV Lukavac)