Naslovna Istaknuto Lukavčani dobili moderno sanitetsko vozilo? + VIDEO

Lukavčani dobili moderno sanitetsko vozilo? + VIDEO

 

Građani općine Lukavac uskoro će dobiti najmodernije sanitetsko vozilo, koje čeka trenutak preuzimanja, što bi trebao učiniti menadžment Doma zdravlja Lukavac.

 


Ovaj projekat finsirala je Općina Lukavac, pa je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić posjetio kompaniju Pavić Comerc, pregledao potpuno opremljeno vozilo, koje samo treba preuzeti i staviti u funkciju. Pozvao je menadžment Doma zdravlja Lukavac da zanemari politiku i vozilo počne koristiti za potrebe pacijenata.

 

„Danas smo ovdje svjedoci potpuno novog sanitetskog vozila, koga je Općina Lukavac nabavila za svoje građane. Nažalost, mi od rata na ovamo, od 96. godina na ovamo, vozimo se u neadekvatnim vozilima. Hvala svim donatorima koji su donacijama pomogli raniju nabavku sanitetskih vozila, ali naši građani nikada nisu imali priliku da u slučaju potrebe budu prevezeni vozilom koje će biti u skladu sa modernim standardima i koje će biti u skladu sa potrebama ovoga doba“, rekao je za RTV Lukavac načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

Načelnik Delić je podsjetio da je trenutni vozni park Doma zdravlja Lukavac izuzetno loše opremljen i da nikako ne odgovara potrebama stanovnika ove općine. Rekao je i da je protekle godine, zahvaljujući donacijama, nabavljeno vozilo za prevoz dijaliznih pacijenata.

 

Dejan Pavić, direktor firme Pavić Comerc, pokazao je vozilo, te pojasnio da se radi o jednom od najsavremenijih na tržištu, koje u potpunosti odgovara zahtjevima potencijalnih pacijenata u stanjima životne ugroženosti.

 

(RTV Lukavac)