Naslovna AKTUELNO Lukavčani iskazali podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama + FOTO

Lukavčani iskazali podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama + FOTOLukavac je 2. aprila bio obojen plavom bojom. Puštanjem  balona, zajedničkom šetnjom gradskim ulicama, transparentima sa porukama podrške i humanitarnom akcijom, obilježen je Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

 

Humanitarnim bazarom brojni mladi aktivisti, te drugi građani Lukavca, iskazali su svoju humanost i prikazali ljepšu stranu našeg društva.

 

Od prodaje rukotovorina, na događaju koji je organizovala Grupa za dobrobit djece Lukavac, prikupljeno je 1653 KM. Sredstva će biti donirana za dovršetak radova na izgradnji Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“.

 

„Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će Centar za ranu intervenciju “Mali svijet” svoja vrata otvoriti i poceti sa radom 18. aprila 2018. godine. Ostalo je jako malo radova da se uradi prije samog otvaranja i vaša podrška nam je još uvijek potrebna. Mi smo Mali svijet, budite i vi“, poručili su organizatori akcije.

 

Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja. Pozovite 090 291 051 i donirajte 2KM  i/ili svoju donaciju uplatite putem racuna. Za vise informacija o uplatama posjetite stranicu http://budimalisvijet.com/#uplata.

 

(RTV Lukavac)