Naslovna AKTUELNO Lukavčanima poklonjeni igraonica, park i plato za kulturne manifestacije (VIDEO)

Lukavčanima poklonjeni igraonica, park i plato za kulturne manifestacije (VIDEO)U prisustvu brojnih delegacija, a u povodu 18. septembra Dana Općine Lukavac, svečano je otvoren plato ispred Centra za kulturu Lukavac.

 

Ovaj projekat su, zajedničkim snagama, realizovali Općina Lukavac i Centar za kulturu Lukavac, uz finansijsku pomoć Fabrike Cementa Lukavac. Ukupna vrijednost radova iznosila je preko 120 000 KM.

 

Renoviranjem platoa i izgradnjom modernog dječijeg igrališta, ovaj dio grada je dobio novu dimenziju, te je postalo glavno okupljalište građana svih generacija.

 

Plato površine 2.000 m² sada je uređen  prema najvišim standardima i prikladan je za organiziranje gradskih manifestacija, okupljanja i druženja.

 

Iako je ova svečanost bila planirana da se održi na samom platou, zbog vremenskih neprilika, upriličena je u velikoj sali Centra za kulturu.

 

Učenici OŠ „Lukavac Grad“, njih 45 za 45. rođendan Cementare, uz prigodan program je presjeklo svečanu vrpcu i na taj način simbolično otvorilo plato. Zabavni program obogatili su članovi plesne škole “Čarolija”, kao i djevojčice trećeg razreda OŠ “Lukavac Grad”,  članice ritmičke sekcije.

 

Kako je protekla ova lijepa svečanost saznajte u video prilogu Alema Meškovića.

 

(RTV Lukavac)