Naslovna AKTUELNO Od prodaje pasa sa Balkana pseća mafija u Njemačkoj “vrti” milijarde

Od prodaje pasa sa Balkana pseća mafija u Njemačkoj “vrti” milijardePsi se kupuju jeftino, a onda se u Njemačkoj prodaju tri ili četiri puta skuplje. Izvoze se i psi lutalice. U svemu tome veliku ulogu igraju i korumpiranu veterinari.

 

Pseća mafija sa Balkana. To je posao vrijedan milijarde. Profiti se mogu porediti sa onima od trgovine drogom ili oružjem. Reporterka DW zabilježila je ilegalnu prodaju pasa na ulicama u Njemačkoj, akcije hapšenja krijumčara…

 

Njemačko udruženje za zaštitu životinja procjenjuje da većina pasa koji se ilegalno izvoze iz zemalja istočne Evrope i sa Balkana završava na njemačkom tržištu.

 

Psi se kupuju jeftino, a onda se u Nemačkoj prodaju tri ili četiri puta skuplje. Izvoze se i psi lutalice. U svemu tome veliku ulogu igraju i korumpiranu veterinari.

 

Reporterka Dojče velea zablježila je ilegalnu prodaju pasa na ulicama u Njemačkoj, akcije hapšenja krijumčara, razgovarala sa predstavnicima udruženja za zaštitu životinja u Njemačkoj i tragove kriminalnih grupa pokušala da pronađe u Rumuniji…

 

Preporučujemo prilog DW.