Naslovna AKTUELNO Magazin Time proglasio Joea Bidena i Kamalu Harris osobama godine

Magazin Time proglasio Joea Bidena i Kamalu Harris osobama godine


Utjecajni magazin Time je novoizabranog američkog predsjednika Joea Bidena i njegovu zamjenicu Kamalu Harris proglasio osobama godine.

 

 

 

 

 

Magazin je opisao Bidena kao političara koji je imao viziju i koji je prepoznao ono što nije mogao sam ponuditi. Kao ono što nije mogao sam ponuditi ovaj 78-godišnjak, naveli su generacijsku promjenu, novu perspektivu i utjelovljenje američke različitosti.

 

 

 

 

 

Ocijenili su da mu je za to bila potrebna Harris koja je izabrana za potpredsjednicu Sjedinjenih Američkih Država. Podsjetili su da je kao dijete migranata bila kalifornijska senatorica i tužiteljica. Time je napomenuo i da je prva Afroamerikanka izabrana za potpredsjednicu SAD-a.

 

 

 

 

 

O izboru osoba godine na Twitteru se oglasio urednik Timea Edward Felsenthal.

 

 

 

 

 

“Za promjenu američke priče, za dokaz da su snage empatije veće od bijesa podjele, za dijeljenje vizije ozdravljenja u ožalošćenom svijetu, Joe Biden i Kamala Harris su Timeove osobe godine za 2020.”, napisao je Felsenthal.

 

 

 

 

 

Magazin je izabrao osobe godine iz ostalih sfera života. Pa je prvi put u 100 godina svog postojanja proglasio dijete godine, a to je 15-godišnja naučnica i inovatorica Gitanjali Rao.