Naslovna AKTUELNO Maida Mulić: Građani TK se ponašaju odgovornije

Maida Mulić: Građani TK se ponašaju odgovornije


Epidemiološka situacija kada je u pitanju pandemija koronavirusa na području Tuzlanskog kantona je povoljnija iz dana u dan. Na osnovu 333 testirana uzorka u protekla 24 sata registrovano je 45 novozaraženih osoba.

 

Najviše novozaraženih je u Tuzli – 28, Lukavcu šest, pet u Kalesiji, te po dvije novozaražene osobe u Banovićima i Gračanici, dok je po jedan novi slučaj infekcije evidentiran u Čeliću i Sapni.

 

‘’Epidemiološka situacija je nešto povoljnija i to je rezultat i poduzetih mjera, ali i odgovornijeg ponašanja svakog od nas posebno. Zasigurno je pandemija koronavirusa u svakome od nas izazvala određenu dozu straha i jeze od onoga što se dešava. To je doprinijelo odgovornijem ponašanju i odnosu u smislu primjene važećih naredbi i preporuka, kako u zatvorenom prostoru, na radnom mjestu, ali svakako u kontekstu porodičnih druženja. Zbog toga je i smanjena lokalna transimisija kada je koronavirus u pitanju i situacija je takva kakva jeste’’, rekla je za Federalnu televiziju prof. dr. Maida Mulić, predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

 

U Tuzlanskom kantonu, trenutno je koronavirusom zaraženo 428 osoba.