Naslovna Istaknuto Manchester City najvrednij tim na svijetu

Manchester City najvrednij tim na svijetu


Engleski klub Manchester City prema podacima portala Transfermarkt trenutno je najvrednij tim na svijetu, a ogroman pad bilježi Barcelona koja je trenutno na desetoj poziciji.

 

Trenutna vrijednost Manchester Cityja prema podacima pomenutog portala je 1.04 milijardi eura, dok je na drugom mjestu PSG s ukupnom vrijednošću igrača od 997,75 miliona eura.

 

U prvih pet timova su još Manchester United (937,25 miliona eura), Chelsea (882,5 miliona eura) i Liverpool (879,5 miliona eura).

 

Ogroman pad u vrijednosti tima, očekivano, doživjela je Barcelona koja trenutno vrijedi nešto više od 676 miliona eura i nalazi se na desetom mjestu.

 

Bayern je sa vrijednošću tima od 852,4 miliona eura na šestom mjestu, sedmi je Real Madrid s procjenom vrijednosti na 783,5 miliona eura, a osmi i deveti su Atletico Madrid i Tottenham s vrijednošću od 755,2 miliona eura i 692 miliona eura.

 

S obzirom na renome, na izuzetno lošoj poziciji je i Juventus s procjenjenom vrijednošću od 640,4 miliona eura, a u prvih 20 su još: Inter, Borussia Dortmund, Leicester, Arsenal, Napoli, Leipzig, Milan, Everton i Sevilla.