Naslovna AKTUELNO Manifestacija “U susret proljeću” danas završava posjetom Sarajevu

Manifestacija “U susret proljeću” danas završava posjetom Sarajevu


Učesnici 11. festivala “U susret proljeću” danas su otputovali na jednodnevnu ekskurziju u sarajevo, zajedno sa kompletnim razredom pobjednice Ilde Hamustafić.

 

Podsjećamo, najveći muzički događaj za djecu na području općine Lukavac “U susret proljeću“  održan je u 23. marta u prepunoj sali Centra za kulturu Lukavac.

 

RTV Lukavac je na ovaj način pružila priliku mladim talentima da se predstave široj javnosti, a s druge strade ostvaren je i cilj festivala, a to je međusobno povezivanje učenika osnovnih škola i štićenika “Sela Mira”, te upoznavanje i širenje prijateljstva.

 

Uz sjajnu atmosferu i podršku koju su imali svi kandidati,njih 17, stručni žiri nije imao nimalo lagan zadatak. Nijanse su odlučivale i kako je istakoa predsjednik žirija Darko Gajić kod pojedinih kandidata razlika u bodovima je bila minimalna.

 

Najbolji scenski nastup je imao Mahir Semić iz OŠ “Puračić”. Četvrto mjesto je osvojila Elma Murselović iz OŠ “Poljice”, treće mjesto pripalo je Fuadu Kasumoviću iz OŠ “Gnojnica”, drugo mjesto je osvojila Sara Huskanović iz OŠ “Lukavac Grad”, dok je pobjednik ovogodišnjeg festivala “U susret proljeću” Ilda Hamustafić iz OŠ “Prokosovići”.

 

RTV Lukavac za kandidate koji su dobili najviše ocjene žirija obezbjedila je vrijedne nagrade, a svi učesnici su dobili poklone koje su obezbijedili organizatori i “prijatelji proljeća”. Jedna od najznačajnih je i odlazak na ekskurziju svih učesnika festivala sa pobjednicom i njenim razredom.

 

Pokrovitelj manifestacije “U susret proljeću 2019” je Općina Lukavac, a prijatelji “Coly Company”, “King” d.o.o i Centar za kulturu Lukavac.

 

Pobjednici Ildi čestitke su stigle sa svih strana, a najsretniiji su ipak njeni drugari iz razreda. Kako su proslavili pobjedu i kako su se družili u Sarajevu saznaćemo u video prilogu tokom narednih dana.

 

(RTV Lukavac)