Naslovna AKTUELNO Manifestacija Vezeni most u Lukavcu

Manifestacija Vezeni most u Lukavcu

JU Javna biblioteka Lukavac bila je domaćin i organizator jednog prelijepog druženja dječijih pisaca Šime Ešića i Dušana Pop Đurđeva sa učenicima OŠ Lukavac Mjesto. Druženje je upriličeno u povodu 15 dječijeg festivala „Vezeni most“.

 

Dječiji festival „Vezeni most“ najveći je i najznačajniji projekt namijenjen djeci i umjetnicima za djecu te je jedini festival ove vrste u Bosni i Hercegovini. U sklopu ove manifestacije, JU Javna biblioteka Lukavac bila je domaćin i organizator jednog prelijepog druženja dječijih pisaca Šime Ešića i Dušana Pop Đurđeva sa učenicima OŠ Lukavac Mjesto.

 

Ove godine ovaj festival slavi svoj jubilej 15 godina. ovogodišnji program je kako ističe direktor festivala znatno sadržajniji i bogatiji od prethodnih. Ppromovisana je “Monografija – 15 godina Vezenog mosta”, a  na više od 300 stranica nalazi se mnoštvo dragocjenih informacija koje su se dešavale tokom 15 godina manifestacije.

 

Ono čemu se organizatori i učesnici Festivala posebno raduju je susretanje pisaca sa čitaocima iz brojnih biblioteka. Međunarodni dječiji festival „Vezeni most“ je prije 15 godina bila prva manifestacija koja je okupila književnike iz regiona. Cilj je bio prožeti kulturu i povezati ljude nakon ratnih događanja.