Naslovna AKTUELNO “Marš mira 2020” umjesto iz Nezuka kreće sa Crnog vrha

“Marš mira 2020” umjesto iz Nezuka kreće sa Crnog vrha

Razlog zbog kojeg nije održana navedena aktivnost je situacija u mjestu Nezuk izazvana pandemijom koronavirusa, saopćeno je iz Organizacionog odbora.

Nažalost, stanovnici ovog naselja se nalaze u teškoj situaciji zbog virusa korona, te je Organizaconi odbor bio prinuđen da otkaže spomenutu aktivnost.

Kako je saopćeno, također “Marš mira 2020” neće krenuti iz Nezuka, a polazak učesnika Marša mira će biti organiziran 8. jula sa Crnog vrha u 9 sati.

Kamp u Liplju će biti formiran, tako da svima onima koji su ranije planirali da idu u Nezuk se preporučuje da idu u kamp u naselju Liplje.

– Kao preživjeli, i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine, molim nadležne instance da pomognu stanovnicima Nezuka kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala probleme. Nezuk je mjesto gdje su preživjeli iz puta smrti ugledali svjetlo i osjetili slobodu u julu 1995. godine. Stanovnici Nezuka svih ovih godina su pružali nesebičnu pomoć učesnicima Marša mira, zbog toga im se zahvaljujemo – poručio je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.