Naslovna AKTUELNO Menadžment i štićenici CROPS-a žele biti partneri lokalnoj zajednici+VIDEO

Menadžment i štićenici CROPS-a žele biti partneri lokalnoj zajednici+VIDEO

Novoimenovani  direktor  JU CROPS Smoluća  Mevludin Joldić, sa saradnikom Mustafom Redžićem,  posjetio je načelnika Općine Lukavac dr. Edina Delića.

 

Ovom prilikom pohvaljena je dosadašnja saradnja, razgovarano o trenutnim aktivnostima koje se provode u CROPS-u, te  novim idejama koje bi unaprijedile rad ove ustanove. 

Načelnik Delić  je dalegirao nekoliko mogućnosti i načina za ostvarivanje kvalitetnije integracije sa lokalnom zajednicom .

 

„To bi moglo pomoći nama u rješavanju nekih pitanja, a i biti magnet sadržajima i posjetama ljudi koji bi mogli dati novu dimenziju kako u samome procesu rehabilitacije ovisnika koji su tamo, a to je njihova primarna misija, a tako i u smislu aktiviranja onoga prostora u kojem oni borave. Radi se o izuzetno lijepom parku prirode koji je neposredno iznad grada, o vazdušnoj banji u kojoj se može provesti krasno vrijeme, i sama potreba ili šansa da se stupi u kontakt sa mladim ljudima koji su štićenici u ovome centru je prilika da se bolje razumiju izazovi života kroz koje su prošli i štićenici, a koji mogu dočekati i bilo koje od naše djece. U tom smislu smatram da imamo puno prilike i da popravimo naš odnos i da unaprijedimo našu saradnju, ali to je dvosmjerna ulica i sa naše strane i sa strane menadžmenta CROPS-a“, rekao je načelnik dr. Edin Delić.

 

Direktor Joldić  se zahvalio načelniku Deliću i lokalnoj zajednici na dosadašnjoj saradnji i podršci centru, ali i na novim idejama o kojima su razgovarali,a sve kako bi se poboljšali uslovi  rada i boravak i rehabilitacija štićenika.

 

„Zamolili smo načelnika, između ostalog i za to, u poziciji budžeta koliko to bude moguće da se planiraju značajnija sredstva, jer i sami objekti i proces rehabilitacije su zahtjevniji i potrebni su nam podrška, ne samo načelnika, ali evo vidim da će to biti akobogda, ali i drugih subjekata kada je u pitanju ova općina, a kako bi uslovi rada i uslovi djelovanja ovoga centra bili što kvalitetniji i što bolji“, kazao je za RTV Lukavac Mevludin Joldić, direktor JU CROPS Smoluća.

 

Od osnivanja je u ovoj ustanovi uspješnu rehabilitaciju imalo 400 štićenika iz naše zemlje i šire. Obzirom da se broj zahtjeva za prijem u CROPS povećava,  a da to trenutni kapaciteti ne dozvoljavaju,  razgovarano je i o ovoj temi.

 

„Kapaciteti centra su 20 štićenika u istom vremenu. Danas ih imamo u 18, sutra imamo još jedan prijem i nekoliko zahtjeva već stoji na čekanju, što nam nameće potrebu da u tom pravcu djelujemo i da proširujemo kapacitete“, rekao je direktor Joldić.

 

Stvaranje boljih uslova za rad i boravak štićenika,  finansijsko i ekonomsko jačanje, te saradnja sa društvenom zajednicom, prioritetne su aktivnosti za novi menadžment CROPS-a.

 

(RTV Lukavac)