Naslovna AKTUELNO Meteorolozi najavljuju snježni početak godine

Meteorolozi najavljuju snježni početak godine

Za danas je u Bosni i Hercegovini najavljeno novo naoblačenje sa sjevera koje će, prema prognozi, do sredine dana stići do juga zemlje.

“U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine. Tokom noći na četvrtak u Bosni će padati samo slab snijeg. Slab snijeg i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine prolazna kiša sredinom dana”, kažu prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuje se vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

“Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C”, navodi se u izvještaju.

U četvrtak, 3.01.2019., u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. U Hercegovini uglavnom vedro. Oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine.

“Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C”, navodi se u prognozi.

U petak, 4.01.2019., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini većinom vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine.

“Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C”, prognozira se.

U subotu, 5.01.2019., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini djelomično vedro.

“Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do -2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C”, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.