Naslovna AKTUELNO Metorolozi objavili trodnevnu vremensku prognozu

Metorolozi objavili trodnevnu vremensku prognozu

U BiH će u utorak, 10. decembra, preovladavati oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva bit će s kišom u većem dijelu BiH, a u višim područjima sa snijegom. Poslijepodne i u večernjim satima padavine će uglavnom biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U većini područja se očekuje susnježica i snijeg. Temperature zraka u Bosni od 1 do 7, a u Hercegovini od 7 do 12 stepeni.

 

Za srijedu, 11. decembra, u Bosni se prognozira pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i prijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 7 do 10 stepeni.


 

U BiH će u četvrtak, 12. decembra, biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima bit će s kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.