Naslovna AKTUELNO Ministar Hadžiefendić traži hitno imenovanje zakonite uprave Doma zdravlja Lukavac

Ministar Hadžiefendić traži hitno imenovanje zakonite uprave Doma zdravlja Lukavac

Ministar zdravstva u Vladi TK dr. Bahrudin Hadžiefendić načelniku Općine Lukavac, predsjedavajućem Općinskog vijeća Lukavac, zamjenici direktora JZU Dom zdravlja Lukavac i direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja TK uputio je dopis u kojem se traži provedba zaključaka sa sastanka održanog 30.11.2018. godine.

 

Zbog ugroženosti rada ove ustanove, što bi moglo dovesti do obustave pružanja zdravstvene zaštite građanima općine Lukavac, ministar Hadžiefendić od lokalnih aktera i odgovornih institucija traži da se odmah poduzmu aktivnosti na rješavanju imenovanja UO i direktora JZU Dom zdravlja Lukavac. Navodi i da, ukoliko se navedeni problem ne riješi, ova zdravstvena ustanova neće moći nastaviti svoje poslovanje, neće moći pružati zdravstvenu zaštitu osiguranim licima sa područja općine Lukavac, neće moći provoditi zakonske procedure i obaveze, te će ZZO TK biti prinuđen da sklopi ugovor sa drugom zdravstvenom ustanovom. 

“Radi ozbiljnosti situacije i posljedica koje će nastupiti i koje će oštetiti sva osigurana lica sa područja općine Lukavac i ugroziti dalje poslovanje JZU Dom zdravlja Lukavac, molimo Vas da ove zaključke shvatite ozbiljno i po istim odmah postupite, a najkasnije do 10.12.2018. godine”, poručio je ministar Hadžiefendić.

 

Ovo pitanje moglo bi biti riješeno u rokovima, ukoliko bude zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Lukavac, na kojoj bi bio imenovan zakonito izabran UO JZU Dom zdravlja Lukavac.

 

(RTV Lukavac)