Naslovna AKTUELNO Mještani Zasjeka dobijaju uličnu rasvjetu

Mještani Zasjeka dobijaju uličnu rasvjetu

Mještani Zasjeka, naselja koje se nalazi sa zapadne strane puta M-4 Doboj – Tuzla, na teritoriji MZ Gnojnica, uskoro će dobiti uličnu rasvjetu. Radovi su u toku, a finansiraju se budžetskim sredstvima Općine Lukavac.

 

„Radi se o jednom pitomom, lijepo izgrađenom naselju, u kojem ima i asfaltni put, ali već duže vremena čekaju na postavljanje javne rasvjete. Tokom obilaska terena tokom prošle godine, uočili smo ovo kao jedan od zaboravljenih dijelova mjesnih zajednica. To je projekat koji je pokrenut prošle godine, ali zbog onih tri mjeseca minusa u realizaciji budžeta i zbog procedura ga nismo uspjeli završiti blagovremeno, ali smo odmah po početku budžetske godine krenuli sa radovima. Danas su postavljeni stubovi, već se nazire konfiguracija, uskoro očekujemo postavanje rasvjetnih tijela i mislim da je ovo za stanovnike ovoga pojasa, koji se proteže na oko 800 metara, koji nije veliki, ipak značajna stvar“, rekao je za portal rtvlukavac. ba načelnik dr. Edin Delić. Pozvao je i stanovnike drugih naselja na strpljenje i razumijevanje, jer svi kandidovani problemi i projekti ne mogu biti odmah i završeni. 

Nedostatak ulične rasvjete za skoro 60 domaćinstava Zasjeka je predstavljalo veliki problem i bezbjednosni rizik, posebno za djecu koja putuju u školu, jer je naselje smješteno uz izuzetno prometnu saobraćajnicu.

 

„Rasvjeta nam je dobro došla i mi smo svi presretni jer čekamo cijelo ovo vrijeme od rata. Ovaj načelnik je puno zaslužio što nam je ovo sa svojim saradnicima omogućio. I moj cijeli komšiluk je sretan i zadovoljan i evo svi smo sada ovdje na okupu“, rekao je Zaim Karić, koji u Zasjekama živi 38 godina i koji kaže da je ovo jedan od najsretnijih dana za mještane ovoga izdvojenoga naselja.

 

Projekat postavljanja ulične rasvjete bi trebao biti okončan za 15 dana.

 

(RTV Lukavac)