Naslovna AKTUELNO Mlade rukometne reprezentativke borave na pripremama u Lukavcu + VIDEO

Mlade rukometne reprezentativke borave na pripremama u Lukavcu + VIDEO

Juniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine trenutno borave na pripremama u Lukavcu.

 

Mlade rukometašice pripremaju se za turnir koji će od 29. maja do 3. juna  biti održan u Tuzli  „IHF/EHF Woman’s Trophy 2018“.


 

Radi se o turniru za juniorke (igračice 2000. godište i mlađe), a osim domaće reprezentacije na takmičenju će učešće uzeti još sedam evropskih nacionalnih selekcija: Azerbejdžan, Belgija, Estonija, Kipar, Luksemburg Moldavija i Velika Britanija.

 

Doborodošlicu sportistkinjama u ime građana općine Lukavac poželio je načelnik dr. Edin Delić, koji je za ekipu upriličio i svečani prijem.

 

„Ako posmatramo stanje u zemlji i stanje među mladima , ako posmatramo besperspektivnost, imati priliku da vidite ovakvu reprezentaciju iz bilo koje vrste sporta je velika i značajna stvar. Mislim da oni koji se bave sportom i društvenim procesima  i tokovima mogu shvatiti dimenziju ovoga. Ovaj tim koji smo danas imali priliku ugostiti to su mlade rukometašice reprezentacije naše domovine BiH, koje su popunjene iz svih dijelova BiH i sa krajnjeg sjevera i sa krajnjeg juga. Velika je stvar da se takvo šta događa, a meni iznimna čast da su se oni pojavili sa mogućnošću da ove pripreme pred predstojeću utakmicu obave u našem gradu i da borave nekoliko dana u Lukavcu“, izjavio je povodom svečanog prijema načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

Prvi dio priprema obavljen je u Grudama, a u Lukavcu će rukometašice raditi na uigravanju i uvježbavanju taktičkog dijela. Kažu da su srećne što je Lukavac mjesto gdje će trenirati i upoznavati se i da se u ovome gradu osjećaju iznimno lijepo.

 

„Drago mi je da je ovo krenulo. Ovo je zasigurno veliki korak za ženski rukomet u BiH. Većina me pita kakva su očekivanja i kakvi će biti rezultati, ali teško mi je reći. Trebamo prvo doći i vidjeti kako će se cure snaći jer će tu biti prisutno puno nervoze i treme jer cure nisu navikle na ovakav tip natjecanja ali kažem opet najbitnije je da je nešto ovakvo  pokrenuto. Napokon, nakon dugog niza godina da se ponovo okuplja reprezentacija Bosne i Hercegovine  i da je natjecanje u BiH jednog evropskog ili svjetskog ranga“, rekla je za rtvlukavac.ba selektorica Kornela Rajković Leko.

 

Rukometašice u okviru priprema, u periodu prije turnira,  očekuju i dvije kontrolne utakmice i to protiv „Jedinstva“ iz Tuzle  i „Jedinstva“  iz Brčkog.

 

(RTV Lukavac)