Naslovna AKTUELNO Mladi Poljica organizuju prikupljanje pomoći za migrante

Mladi Poljica organizuju prikupljanje pomoći za migranteUdruženje mladih Poljice organizuje humanitarnu akciju za pruženje pomoći migranitima u BiH.

 

“Poštovani i dragi simpatizeri našeg Udruženja, kao što znate, u Tuzlu svakodnevno dolazi sve više i više migranata iz raznih dijelova svijeta. Već smo par puta nosili skromne donacije u Tuzlu, kako bi olakšali volonterima da ih sve dočekaju, nahrane, itd.Ovoga puta pravimo akciju skupljanja sredstava za migrante, kao što vidite iz priloženih fotografija, sve je više i i više djece…

 

Mišljenja su podijeljena što se tiče migranata, ali reći ćemo samo jedno: SVE SU TO LJUDI, ISPREPADANI, GLADNI, BOLESNI, ŽEDNI,…Sjetite se samo ratnog perioda i kako je svima nama bilo…Probudimo se, okrenimo se i pomozimo…”, poručuju humane djevojke i mladići iz UM Poljice.

 

Volonteri pozivaju sve humane ljude da im pomognu u ovoj misiji, te donacije dostave u Dom kulture Poljice u petak, 23. avgusta u terminu od 10,00 do 15,00 sati.

 

Prioritetni artikli su: riža, makarone, čarape, vlažne maramice, sve stvari koje mogu stajati a da se ne pokvare, higijenski proizvodi i slično.

 

Sve prikupljeno će biti dostavljeno istoga dana.

 

(RTV Lukavac)