Naslovna AKTUELNO Moguć generalni štrajk magistara farmacije u TK

Moguć generalni štrajk magistara farmacije u TK

S obzirom da je proteklo više mjeseci od održanog štrajka upozorenja, kojim su magistri farmacije Tuzlanskog kantona skrenuli pažnju javnosti na dugogodišnji problem s kojim se ova struka suočava, ponovo su se odlučili obratiti javnosti, zbog kako navode nezainteresovanosti i ignorantskog odnosa institucija vlasti. Ističu da je TK jedini u Federaciji koji nema elektornske recepte i u kojem je cijena usluga po izdatom receptu najniža – 1 KM.

 

„U biti mi smo sukcesivno radili sa svim organima vlasti koji su uključeni u primarnu zdravstvenu zaštitu kojoj pripadamo i mi. Radili smo sastanak sa ministricom zdravstva, imali smo sastanak sa zavodom zdravstvenog osiguranja, tražili smo prije dva mjeseca da nas primi premijer i još uvijek čekamo odgovor, znači dva mjeseca nema odgovora iz kabineta” – kazala je magistra Amela Gazibegović, PR Magistara farmacije TK.


 

Zbog svega navedenog iz Komore magistara farmacije TK iskazali su spremnost da se za ispunjenje svojih apela bore svim dopuštenim sredstvima, među kojima je i organizovanje generalog štrajka i zatvarenja apoteka.