Naslovna Istaknuto Mosorović: Poljički ponos u novom ruhu (FOTO)

Mosorović: Poljički ponos u novom ruhu (FOTO)

Nogometni klub Svatovac Poljice ponos je ovoga mjesta. Grupa entuzijasta  na čelu sa virtuoznom gosp. Mosorovićem sportskim direktorom kluba kontinuirano radi na modernizaciji stadiona Krušici u Poljicu.

 

“Već od sutra počinju radovi na tribinama stadiona, nakon čega će uslijediti i postavljanje stolica zeleno-crnih, radove izvodi građevinska firma “ADAB” Poljice.” – navodi se iz NK Svatovac Poljice.

Prema riječima sportskog direktora NK”Svatovac” Poljice Admira Mosorovića u toku su radovi na modernizaciji prostorija kluba. U okviru zgrade kluba nalazit će se restoran, dok  na drugom spratu u narednom periodu bit će u potpunosti adaptirana  teretana. Uporedo sa radovima tribine  u toku su fasadni radovi na ovom objektu, a svlačionice kluba odavbo su poprinile željeni izgled.

Nakon što se ovi radovi okončaju, drugoligaš Svatovac će, poput većine ostalih drugoligaša, imati mnogo moderniji stadion, stadion koji je u skladu sa drugoligaškim prilikama u većem dijelu BiH.

Direktor kluba gosp. Mosorović  u skorije vrijeme,  ukoliko bude podrške od strane zajednice, najavio je atak na Prvu ligu a izgradnjom tribine gdje će stadion imati oko 1000 sjedećih mjesta jedan je od preduslova uspunjen.

Stadion Krušici Poljice
Stadion Krušici Poljice